Powrót do zespołu

Stanisław

Rydzewski

1. Absolwent UP w Poznaniu Magister dietetyki, inżynier technologii i żywienia człowieka.

2. Wykładowca dietetyki i suplementacji w Profi Fitness School - najlepszej szkole fitnessu w Polsce.

3. Specjalista od żywności funkcjonalnej i Superfood (dietetyk: Smartfood, Zrowe Pola, Purasana i Proporcja).

4. Manager dietetyki w projekcie zajmującym się metamorfozami LionGroup .

5. Współprowadzący programu kulinarnego Smak zdrowia.

6. Kreator dań prozdrowotnych, cateringu funkcjonalnych (PLAN FIT KOSZALIN), planów dietetycznych w sportach ekstremalnych (wyprawy polarne i subpolarne)

 

Wykształcenie:

Absolwent UP w Poznaniu na kierunkach:

  • Technologia żywności i żywienie człowieka

  • Dietetyka

Specjalizacja dietetyki:

  • Dietetyka sportowa

  • Specjalista do spraw żywności Funkcjonalnej

 

Szeroko pojętą dietetyką i naukami żywieniowymi zajmuję się od 10 lat. Dlaczego akurat dietetyka, sam musiałem zmagać się z nadmiernymi kilogramami w wieku 17 lat ważyłem 110kg i posiadałem ok 110cm w pasie.  Po licznych irracjonalnych przygodach z dietami - postanowiłem że czas zbadać problem i pogłębianie wiedzy z zakresu dietetyki pozwoliło mi zredukować masę ciała.

Zainteresowania:

- fitness i aktywność fizyczna (od ponad 7 lat jestem trenerem personalnym - pracę traktuję wyłącznie jako hobby), 
- kulinaria - od marca 2016 prowadzę program z finalistą programu TOP CHEAF Adamem Adamczakiem, ponadto brałem udział w grancie Europejskim dotyczącym tworzenia żywności prozdrowotnej. Jestem autorem ponad 1200 przepisów o właściwościach prozdrowotnych (baza ta zwiększa się każdego dnia), które pojawią się w waszym MENU
- nauka - każdą wolną chwilę poświęcam na pogłębianiu wiedzy z zakresu dietetyki i żywienia. Tematyka dietetyczna której poświęcam najwięcej czasu to: prozdrowotne produkty całego świata, nowoczesne technologie w przemyśle spożywczym, SSS, IS, sddp, żywienie w sportach ekstremalnych (wysiłki trwające powyżej 10h - do 1/2 roku),

Preferowana dieta:

Prawidłowo dobrane żywienie to co najmniej 70% gwarancji wymarzonej sylwetki. Analizując wszystkiego rodzaju diety bardziej i mniej racjonalne jestem zwolennikiem autorskiego pomysłu dietetyki jakim jest dieta smaku bazująca na Sytości sensorycznie specyficzna. Na czym polega ten rodzaj diety? Nie jest ona dietą eliminacyjną, ani niełączenia. Bazuje na doborze smaków w najbardziej optymalnych konfiguracjach dzięki czemu spożywane potrawy są SMACZNE, NIGY SIĘ NIE NUDZĄ, NIE POWODUJE NIEDOBORÓW SKŁADNIKÓW MINERALNYCH I WITAMIN a manipulując energetyką możemy skutecznie odchudzić daną osobę lub zwiększyć jej umięśnienie.

W założeniu dieta musi być:

Smaczna - jedzenie to przyjemność nie zniszczmy tego!
Dopasowana do trybu życia - dieta ma być częścią życia a nie życie częścią diety.
Skuteczna - w zależności od celu redukujemy, budujemy masę ciała, odpowiednio bilansujemy składniki by nie wywoływały one niedoborów jakościowych.
Prozdrowotna - prawidłowa dieta powinna zabezpieczać przed chorobami cywilizacyjnymi oraz poprawiać jakość zdrowia.

Poznaj innych
naszych trenerów